Χαμηλό κόστος συντήρησης

Εσωτερικά κάθε 25-30 έτη

Κάθε πότε βάφονται τα έπιπλα; Πότε βάψατε την ντουλάπα σας; Το γραφείο σας; Τις καρέκλες σας και άλλα ξύλινα πράγματα της οικίας σας;

Μια ξύλινη κατασκευή δεν εμφανίζει προβλήματα υγρασίας, λόγω των υγροσκοπικών ιδιοτήτων του ξύλου, και άρα οι χρωστικές ουσίες οι οποίες είναι εμποτισμού και όχι επιφανειακές δεν αλλοιώνονται ούτε ξεφλουδίζουν.

Συνεπώς, συγκριτικά με τις συμβατικές κατοικίες έχουμε μείωση κόστους βαφών τουλάχιστον κατά το ήμισυ.

Εξωτερικά κάθε 4-5 έτη

Είτε ξύλο, είτε σοφά, είτε λαμαρίνα, είτε .... χρυσό βάψουμε, η αρχική κατάσταση των χρωστικών ουσιών αλλοιώνεται με τον ήλιο και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Η αντοχή τους εξαρτάται από την ποιότητα των χρωστικών και την ορθότητα του τρόπου εφαρμογής τους.

Εάν τα χημικά είναι καλής ποιότητος, εφαρμοσμένα με τον σωστό τρόπο και εργαλεία, μέχρι στιγμής, γνωστές βιομηχανίες δίνουν εγγυήσεις από 3-5 έτη.

Για την εξωτερική συντήρηση, εμείς χρησιμοποιούμε και προτείνουμε μυκητοκτόνα εμπλουτισμένα με χρωστικές ουσίες. Αυτά συνήθως είναι υδατοδιαλυτά ή νίτρου με πολύ μικρό ιξώδες για να εμποτίζουν το ξύλο.

Πέρα από τις πρώτες στρώσεις οι οποίες απαιτούν προσοχή και τις οποίες αναλαμβάνουμε εμείς, μετά από τέσσερα 4-5 έτη εσείς μπορείτε μόνοι σας να φρεσκάρετε τους εξωτερικούς σας τοίχους, με ένα σφουγγάρι ή μεγάλη βούρτσα ή ψεκαστήρα.

Με άλλα λόγια, δεν απαιτούνται ελαιοχρωματιστές ή ειδικευμένοι τεχνίτες διότι τα χρώματα εμποτισμού δεν παρουσιάζουν καμία δυσκολία στην εφαρμογή τους. Απεναντίας είναι ό,τι ευκολότερο και οικονομικότερο.

Εν ολίγοις, συγκριτικά με τις συμβατικές κατοικίες έχουμε μείωση κόστους βαφών τουλάχιστον κατά το ήμισυ.

 

Επίσης αξίζει να πληροφορηθείτε την αντοχή ξύλου στον χρόνο και την υγρασία