Άρθρα

Ο ΨΗΛΟΤΕΡΟΣ ΞΥΛΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΚΤΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

14/10/2023

Ο πιο ψηλός ξύλινος ουρανοξυστης στον κόσμο βρίσκεται προ των πυλών, αλλά ακόμα δεν ξέρουμε πότε ακριβώς θα είναι έτοιμος. 

 

Το έργο αναμένεται να αλλάξει τον τρόπο που η βιωσιμότητα μπήκε ενεργά στη σύγχρονη αρχιτεκτονική. Αν και ακόμα ο όρος τίθεται υπό έρευνα και πρέπει κάποιος να ψάξει καλά στις τεχνικές λεπτομέρειες ενός σχεδίου για να πει με σιγουριά ότι θα είναι βιώσιμο, ο C6 έχει από τώρα όλα τα εχέγγυα.

Ο ξύλινος ουρανοξύστης, που θα ανεγερθεί στο Περθ της Αυστραλίας από την εταιρεία Fraser and Partners, στοχεύει να ενσωματώσει υβριδική ξυλεία, όχι μόνο για την επένδυση των δαπέδων, αλλά και ως βασικό δομικό στοιχείο στους 50 ορόφους.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του έργου, τα 24.277 τετραγωνικά μέτρα ξυλείας που απαιτούνται για την κατασκευή του «μεταφράζονται» σε μόλις 580 πεύκα από δάση με βιώσιμη διαχείριση, τα οποία μπορούν να φυτρώσουν πολύ γρήγορα σε μια δασική περιοχή. Η Fraser and Partners ισχυρίζεται ότι το C6 θα χρησιμοποιήσει «περίπου 45% λιγότερο σκυρόδεμα από ένα παραδοσιακό κτίριο παρόμοιας κλίμακας»

Αυτό σημαίνει ότι μιλάμε για ένα έργο που δεν θα είναι απλώς ουδέτερο ως προς τον άνθρακα, αλλά και δυνητικά αρνητικό ως προς τον άνθρακα κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του.

Το κτίριο είναι ικανό να δεσμεύσει σχεδόν 23 εκατομμύρια λίβρες άνθρακα, αν και ένας ειδικός σε θέματα βιώσιμων κτιρίων που μίλησε στον Guardian επισημαίνει ότι η τάση του ξύλου να καταλήγει σε χωματερές στο τέλος του φυσικού κύκλου ζωής του μπορεί τελικά να μειώσει κάπως αυτόν τον αριθμό.

Η νέα νομοθεσία για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις

14/10/2022
Η νέα νομοθεσία για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις

Ανάσα για τους κτηνοτρόφους ο νέος νόμος 4859 (27/11/22 , αρ.φύλλου 228 ) για τις σταβλικές εγκαταστάσεις .

Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ

02/04/2021
Ξύλινα σπίτια Βασίλαινας wands

Το ξύλο είναι ένα φυσικό υλικό, θερμομο-νωτικό, με μεγάλη αισθητική αξία, διαθέσιμο σε πολλούς συνδυασμούς χρωμάτων και σχεδίασης, "ζεστό" με ιδιαίτερη αίσθηση στην αφή, με εξαιρετικές μηχανικές ιδιότητες, καθώς επίσης, οικολογικό και ανανεώσιμο. Γενικότερα, τόσο σε εξωτερικές, όσο και εσω-τερικές εφαρμογές, σε κατοικίες και επαγγελ-ματικούς χώρους, σε χώρους διασκέδασης και αναψυχής, το ξύλο χρησιμοποιείται πάρα πολύ.

Pages