Η Εταιρεία μας

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Η εταιρεία μας  είναι συνώνυμη με τα ενεργειακά κτίρια και την οικολογική δόμηση. Με τις κατασκευές μας δίνουμε μορφή στα νέα πρότυπα που ορίζουν τον βιοκλιματικό σχεδιασμό, την φυσική δόμηση και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Τα ενεργειακά αποδοτικά και οικολογικά κτίρια με την υπογραφή WandS, σχεδιάζονται για την απόλυτη αρμονία με τον άνθρωπο και το τοπικό περιβάλλον

Είτε ο τόπος διαμονής είναι η Ελλάδα, είτε μία άλλη χώρα, οι κατασκευές μας σέβονται και τηρούν τις κατά τόπους προϋποθέσεις δόμησης και αρχιτεκτονικής.

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ

Η WandS καταβάλλει κάθε προσπάθεια να διατηρήσει την οικολογική ισορροπία, προάγοντας ενεργά τη βιώσιμη ανάπτυξη και την περιβαλλοντική συνείδηση.  

Στόχος της WandS είναι η ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, όπως των εκπομπών CO2, καθώς και η χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας με το ελάχιστο ενεργειακό αποτύπωμα στο περιβάλλον. Με την αγορά νόμιμης ξυλείας υποστηρίζουμε το δάσος, διότι για κάθε κορμό εισαγόμενης ξυλείας φυτεύονται δύο νέα δένδρα. 

ΣΤΟΧΟΙ 

Στην εποχή της περιβαλλοντικής υποβάθμισης, της κατασπατάλησης των φυσικών πόρων, της διάρρηξης της σχέσης του ανθρώπου με το φυσικό του περιβάλλον, η WandS αντιστέκεται δυναμικά και εισάγει μία νέα θεώρηση στον κατασκευαστικό τομέα. Οι βασικές παράμετροι και επιχειρηματικοί στόχοι της WandS είναι:

  • Βιοκλιματικός σχεδιασμός σε αρμονική σχέση με τον περιβάλλοντα χώρο.
  • Αειφόρες, ενεργειακά επαρκείς κατασκευές με χρήση ηλιοθερμίας και γεωθερμίας.
  • Προστασία των τοπικών οικοσυστημάτων με χρήση οικολογικών υλικών.
  • Μείωση των εκπομπών τοξικών ρύπων και σωματιδίων στο ευρύτερο περιβάλλον & στους εσωτερικούς χώρους, διαφυλάσσοντας παράλληλα την ανθρώπινη υγεία.
  • Μείωση των επιδράσεων από ηλεκτρομαγνητικά πεδία.
  • Δημιουργία θετικής ατμόσφαιρας μέσα στα κτίρια.
  • Συμμετοχή των χρηστών στην εύρυθμη, βιοκλιματικά ορθολογική, λειτουργία των χώρων.

 

ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Η καινοτομία είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην πορεία ανάπτυξης της WandS. Εξελίσσεται συνεχώς και καινοτομεί, προσφέροντας διαφοροποιημένες λύσεις με χαμηλότερο ανθρακικό αποτύπωμα, με βάση τις ανάγκες των πελατών της, συμβάλλοντας στην αειφόρο ανάπτυξη. Οι λύσεις της WandS περιλαμβάνουν από HIGH TECHNOLOGY MODULAR HOMES, τα οποία κατασκευάζονται τμηματικά, ανάλογα με τις δυνατότητες των πελατών της,  μέχρι και καινοτόμα NO PERMIT HOUSES και TINY HOUSES.

Η ομάδα μας

Αναστάσιος Βασίλαινας

Δ. Σύμβουλος | Μηχανικός Ξύλου

Ζαχαρούλα Τσότσου

Γενική Διεύθυνση

Χριστίνα Αντωνέλλη

Αρχιτέκτων Μηχανικός M.Arch|MSc

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ

Η WandS αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας στην οποία λειτουργεί. Οι άνθρωποί της είναι η κινητήριος δύναμη της επιτυχίας της. Βασίζει τις πολιτικές της πάνω σε αρχές όπως η τιμιότητα, το ήθος, η ειλικρίνεια και ο αμοιβαίος σεβασμός. Δημιουργεί ένα ασφαλές, άνετο και υγιεινό εργασιακό περιβάλλον, όπου η καινοτομία, η δημιουργικότητα και η παραγωγικότητα ανταμείβονται. Σχεδιάζει την επιχειρηματική της στρατηγική σύμφωνα με το πλαίσιο που ορίζουν οι Αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών - Global Compact.

Πιστεύει ότι με τη φροντίδα των δασών και τη χρήση ξύλου ως βασικό δομικό υλικό στις κατασκευές, μπορεί να αντιμετωπιστεί από κοινού η αλλαγή του κλίματος και η επίτευξη των δεσμεύσεων του Κιότο.

Η WandS αναπτύσσει συνεχώς τις διαδικασίες της για να γίνει πιο περιβαλλοντικά αποτελεσματική σε όλα τα επίπεδα.  

Τα υποπροϊόντα όπως πριονίδια και απορρίμματα ανακυκλώνονται 100% ή χρησιμοποιούνται για την παραγωγή βιοενέργειας. Η δημοτικότητα των κατασκευών από ξύλο αυξάνεται έντονα, και προωθείται επίσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η WandS κατανοεί την πραγματική αξία των ανανεώσιμων πρώτων υλών. Η στήριξη της αειφόρου ανάπτυξης και διαβίωσης είναι εύκολη, επιλέγοντας την πιο οικολογική επιλογή κατασκευής. Μια κατασκευή WandS είναι ένα προϊόν χαμηλής ενέργειας. Το μέλλον του παγκόσμιου περιβάλλοντος είναι στα χέρια όλων μας.

Οι εγκαταστάσεις μας στο Βαθύ Αυλίδος ενσωματώνουν την παραπάνω φιλοσοφία. Με την χρήση γεωθερμίας και φωτοβολταϊκών συστημάτων 10kw τα γραφεία μας παρουσιάζουν θετικό ενεργειακό αποτύπωμα και από κάθε έτος εξοικονομoύμε στην ατμόσφαιρα περίπου 13,6 tn CO2 μόνο από τα φωτοβολταϊκά.